Plakplaatje: En de boer…
Plakplaatje: En de boer…

Plakplaatje: En de boer…

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Die boer die woont in Wijnandsrade, een dorp aan de rand van de gemeente Beekdaelen. De bieten zijn van het land gehaald en staan klaar om te worden vervoerd… Als leek kan ik niet zien wat het verschil is tussen voederbieten en suikerbieten. In principe is er uiterlijk ook geen verschil, een suikerbiet heeft gewoon een hoger suikergehalte dan een voederbiet. En de voederbieten worden tegenwoordig vaker vervangen door Mais. de foto heb ik gisteren gemaakt en is bewerkt.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

  1. In ons dorp zit het vrachtwagenbedrijf Zijderlaan die het grootste deel van het suikerbietenvervoer in Nederland doet.
    Ik heb dit even van hun website gehaald: Zijderlaan transporteert al zo’n 65 jaar bieten. De bietencampagne is een van de levensaders van ons bedrijf. Waar het begon met 5.000 ton, praten we nu over 1,6 miljoen ton bieten.

  2. Goede morgen Sjoerd, laat ik nu altijd gedacht hebben dat voederbieten iets meer kleur hadden en suikerbieten vuilwit zijn. Maar ik zie alle bieten alleen op hopen aan de rand ven de percelen liggen . Ik wens je een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.