De zon zien schijnen
De zon zien schijnen

De zon zien schijnen

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Afgelopen week reed ik langs deze boerderij in Schimmert. De boer hier heeft een vooruitziende blik uit de kast getrokken. Hoezo stikstofprobleem, ik maak groene stroom op de boerderij. Er lagen hier zoveel zonnepanelen op het dak dat de boer een kleine zonnecentrale ervan gemaakt heeft, ik schat dat er gauw 1000 panelen op de daken liggen. Als ik zie wat ik verdien met die paar zonnepanelen op het dak moet deze boer slapend rijk worden, zeker als ik kijk naar de gestegen energieprijzen. Zijn zorgen verdwijnen hiermee als sneeuw voor de zon.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

  1. Hier staan bij 1 landbouwer ook een paar flinke schuren die volliggen mat zonnepanelen. Duidelijk meer dan voor eigen gebruik. Vraag me wel af of ze het nog allemaal op het net kunnen krijgen. Die hier in de Schermer staat heeft wel een eigen transformatorhuisje van Liander.

    Wij hebben hier een grote regionale supermarkt die hun distributiecentrum en grote bakkerij al jaren geleden voorzien hebben van zonnepanelen, ruim 2 voetbalvelden groot. Hun prima brood is nog altijd 1 euro. Kan me voorstellen dat die bakkerij volledig op elektrisch gaat. Moeten ze wel overdag bakken.

  2. Zulke oppervlakte zijn heel rendabel om zonnepanelen op aan te brengen.
    weekend, hopelijk geen zware klussen in de planning. Hans

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.