CityEl
CityEl

CityEl

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Dan rijdt je met je eigen Renault Clio, beslist geen grote auto, door het pittoreske Limburgse Oirsbeek heen en dan om je dit tegen op een aanhanger. Dan heet het stoppen en omdraaien. Er stond verder niets aan kenmerken op het voertuig, geen nummerbord of niets. Dus werd het even zoeken. Het blijkt dus te gaan om een CityEL. Het autootje voor de gewone man die op en neer naar zijn werk moet en is rond 1987 ontworpen door de Deense Firma EL trans, en aotootje wordt inmiddels gemaakt door de Duitse firma CityCom. Zie het een beetje als een elektrische scooter. hij is te krijgen in een bromfietsversie en een automobiel versie. Het bijzondere aan dit voertuig is dat het geheel elektrisch wordt aangedreven. Verwacht niet teveel van dit voertuig, de maximum snelheid ligt op zo’n 64 km/uur en ga er maar vanuit dat die 64 km ook de maximum afstand is die je kunt rijden. Een voordeel is dat de oplaadtijd maar ca 4 uur is, dat is dan wel te doen… Ik vind het wel een geinig dingetje.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

  1. Hier rijdt een van de eerste Twikes die in 1985 zijn bedacht. Lijkt er erg op. Ook een 3-wieler met 1 wiel voor. Kan je met z’n 2én naast elkaar zitten en beide kunnen meetrappen. Gaat niet harder dan 85 en mag wel de provinciale maar niet de A-wegen op. De latereTwikes mogen dat wel.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.