De virtuele garage: Mini 1100 Special
De virtuele garage: Mini 1100 Special

De virtuele garage: Mini 1100 Special

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Dit type Mini, de 1100 special is in ons bezit geweest, nieuw gekocht, blauw metalic en met zwart (kunst)leren dak. Ik kan me haast niet voorstellen dat we daar destijds mee naar Tsjechoslowakije zijn geweest. Destijds woog ik zo’n 65 kilo, en inmiddels zijn daar toch wel zo’n 25 kilo bijgekomen. Maar als je er eenmaal met een schoenlepel in bent gekomen is het een echt rij-auto. Heerlijk om op smalle wegen in de Ardennen rond te toeren. Hard ging die van ons ook nog, en bijna niet van de weg af te krijgen. Het is een kleine auto maar wel een auto met karakter, ontworpen door Alec Issigonis, die later ook de Cooper S op zijn naam kreeg. Dit was de eerste auto ter wereld met een dwarsgeplaatste motor en voorwielaandrijving. De Mini is ook in zijn huidige vorm bij BMW nog steeds populair.

  • Merk: Mini
  • Kenteken: 80-UD-47
  • Model: 1100
  • Type: Special
  • Kleur: groen
  • Bouwjaar: 1978
  • Aantal cilinders: 4
  • Vermogen: 34 kW (36 pk)
  • Motorinhoud: 1098 cm3
  • Brandstof: Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.