Watertoren Vrieheide
Watertoren Vrieheide

Watertoren Vrieheide

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Wekelijks kom ik wel eens in de buurt van de watertoren in Vrieheide, een wijk in de gemeente Heerlen. Daar staat op een van de hoogste punten in de omgeving een 42 meter hoge watertoren. En om even terug te komen op mijn verhaal over niet wonen onder NAP, deze toren staat ook nog eens op 149 meter boven NAP. Onderin bevind zich een reservoir van 450 m³ en boven in de toren een reservoir van 1000 m³ drinkwater. Het geeft natuurlijk geen garantie op droge voeten als er wat fout gaat. Het heeft drie jaar geduurd om deze toren te bouwen…
Naast de functie als voor opslag van water, staan er diverse antennes op, en wat netten om vogels te weren. Die maken de toren niet aantrekkelijker. Aan de voet van de toren vinden we een grote begraafplaats.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

11 Comments

  1. Zolang alles op de toren maar goed functioneert is het toch prima, beter dat alle antennes daar op staan dan heb je maar één plaats nodig. Die is niet mooi om te zien maar wel multifunctioneel op deze manier. Een fijne dinsdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.