Renault Goulette
Renault Goulette

Renault Goulette

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Je zal maar zoiets op de oprit hebben staan, ruig toch. Deze voormalige legerwagen is een Renault Goelette. Een veel voorkomend vrachtautootje en ook verkrijgbaar als bestelauto. Ik vind het prima als mensen deze auto’s kopen, maar zuinig zijn ze allerminst, zeker als er een aanhanger achter hangt. Maar, dat is het goede nieuws, deze weegt leeg 21120 kg en mag 1380 kg laden, met een standaard B(E) rijbewijs. Dat maakt deze auto pas echt interessant als hobbyauto. De prijzen van dit soort auto’s is ook nog wel te doen. Ze kosten zo rond de 5000 euro.

 • Merk: Renault
 • Kenteken: BE-79-48
 • Model: Goelette (R2067)
 • Type: militaire vrachtwagen
 • Kleur: groen
 • Bouwjaar: 1954
 • Aantal cilinders: 4
 • Vermogen: 35 kW (47 pk)
 • Motorinhoud: 1997 cm3
 • Brandstof: Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

12 Comments

 1. hanscke

  Ik zou wel zoiets willen hebben. Lekker stoer. Past denk ik wel bij ons op de oprit. Alleen als de caravan er staat zou ik een ander plekje voor hem moeten zoeken, want ik zou hem niet voor mijn raam willen hebben. Dat dan weer niet.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.