inductieoven
inductieoven

inductieoven

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

tsja, daar staat hij dan, onze nieuwe inductieoven. In het kader van gas weg en stroom erin, is enkele weken geleden onze stroom aansluiting verzwaard. Dus kon ook het gasfornuis worden vervangen. We hebben nog even gekeken of we het ook zonder oven konden doen, maar dat was doordat er dan ook een nieuwe onderkast moest komen beslist niet goedkoper. Alleen het leveren wilde ze niet tot op de eerste etage doen, en een verhuislift hier in het zuiden is niet te betalen. Dus dan maar zelf doen. Het naar onderbrengen van de oude gasoven leverde al een beschadigde muur op, dus we vreesden het ergste. Speciaal karretje gecharterd, maar dat werkte niet, want boven aan de trap zit een 90 graden draai. En niet te vergeten, het hele apparaat weegt meer dan 80 kilo. Vraag me niet hoe, maar hij staat boven. Nu alleen nog aansluiten en op de plaats zetten.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

  1. Frank103

    Ik heb in mijn jonge jaren als zaterdagbaan ook wasmachines, tv’s etc bezorgd, vooral de Miele wasmachines waren niet populair met hun 60 kg. Maar een oven van 80 kg was er toen gelukkig niet.

  2. Het is een hele klus, 80 Kg is niet niks, heb ervaring met een wasmachine een verdieping hoger te zetten.
    Maar je bent op de goede weg, van het gas af. Hans

    @ dat wist ik niet dat de tijd zo verschilt.

  3. Het is je dus zelf gelukt om dat ding boven te krijgen ondanks de draai in de trap, mijn trap heeft twee bochten samen wel 90 graden maar niet in één keer dus. Maar boven heb ik geen keuken dus ook geen oven. Nu je kunt in ieder geval nu lekkere ovengerechten gaan maken.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.