1952 MERCEDES-BENZ 220 A CABRIOLET
1952 MERCEDES-BENZ 220 A CABRIOLET

1952 MERCEDES-BENZ 220 A CABRIOLET

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Een van de bekendste moderne oplevingen van de Car-Art traditie is op grote schaal uitgevoerd door de in Los Angeles gevestigde zeefdrukkunstenaar Hiro Yamagata, die zijn kunstenaarschap heeft toegepast op meer dan 20 exemplaren van de Mercedes-Benz 220A Cabriolet A sinds het begin van zijn leven. Met onberispelijke stijlkenmerken en de uitmuntendheid van Mercedes was de 220A een natuurlijke keuze als canvas voor Yamagata’s kunstenaarschap, gezien zijn zeldzaamheid met in totaal slechts 1.287 geproduceerde exemplaren, plus Joplin’s lyrische verwijzing naar haar verlangen naar een door God gegeven Mercedes-Benz, uit het nummer met dezelfde naam op haar postuum uitgebrachte laatste album, ‘Pearl’, was dit eigenlijk een natuurlijke keuze.
Haha, en meer wil ik er niet over kwijt…

Credits voor deze foto’s en gedeeltelijk voor de informatie zijn voor Hyman LTD (link in sidebalk).

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.