Citroen SM van Brezjnef
Citroen SM van Brezjnef

Citroen SM van Brezjnef

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

De historische Citroën SM van de voormalige Sovjet-leider Leonid Brezjnev stond de afgekopen week in de showroom van Autodealer Janssen-Kerres in Maastricht. Het voertuig, ten tijde van de Koude Oorlog als cadeautje door Frankrijk gegeven aan Brezjnev, stond daar te wachten op transport. Het was een van de pronkstukken op de Classic Car Show in het MEC te Maastricht. Tijdens de Russische periode was deze auto eigendom van de KGB, de Russische geheime dienst, en stond geparkeerd onder het Kremlin. Hij is via een verkoop terecht gekomen in Zwitserland en van daaruit later weer verkocht aan een liefhebber die de auto heeft laten opknappen. De SM staat bekend als de meest innovatieve auto uit het Citroenpark. De Citroën SM maakte bij zijn lancering in 1970 grote indruk op publiek en autojournalisten. Met een V6 Maserati in het vooronder en vol technische snufjes werd deze auto in Nederland echt bekend, als de auto van Johan Cruijff. Maar ook hier had ieder voordeel ook zijn nadeel. Vaak stond de auto vaker bij de dealer dan dat hij op weg was.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: