Spectacles
Spectacles

Spectacles

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Nee, geen spektakel, maar een bril. Ik heb een goede bril, daar gaat het niet om, maar ieder voordeel heb ook wel eens een nadeel. Ik heb een multifocale bril die prima voldoet, maar die heeft een nadeel, het leesgedeelte zit alleen aan de onderzijde. Als je dus een schroefje in het plafond moet aandraaien, moet dat op gevoel, want ik zie het schroefje niet. Of hoog op de ladder even de lengte opmeten gaat ook niet, want ik kan de streepjes en cijfertjes op de rolmaat niet lezen. Als ik nu in ieder oog dezelfde sterkte had, kon ik de bril wel tijdelijk even omdraaien. Maar helaas. Daarom voor vandaag een afspraak gemaakt bij de opticien voor een leesbril, die zijn ook een heel stuk goedkoper dan een multifocale bril.

bVision & Photography
Waar beginnen we

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 Comments

 1. hanscke

  Ik kan met mijn bril alles zien, in de verte, de kleinste lettertjes, toch praatte men mij aan dat lenzen ook wel wat was. Heb ik wel 20 jaar gedragen, maar ver en dichtbij was niet goed op elkaar af te stemmen. Dat zou nu wel kunnen. Niet dus, moet ik alsnog een leesbril terwijl ik nu met 1 bril alles kan. Lenzen afgeblazen

 2. Nou inderdaad het geeft nogal eens lees problemen, op en neer gaan met de hoofd help ook niet.
  Daarom ligt mijn ‘oude ‘ bril ook in de hobbykamer.. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Ria van Felius

  Ik denk toch dat het meer aan de beweeglijkheid van je nek ligt, eenmaal de maat gemeten ga je weer aan het zagen en klussen en mis je het varifocale gedeelte, dat wordt constant brillen verwisselen, echt het werkt niet met een leesbril.

   1. Het is een drama. Ik heb rechts hetzelfde en links zie ik nog maar 8% daar moet een aangepast glas in omdat ik anders.vreselijke hoofdpijn krijg. Maar goed. Ik klaag niet. Zonder bril is het helemaal geen down.

 4. Goede morgen Sjoerd, ik heb tegenwoordig wel een leesbril, maar die heb ik dus zoals de naam al zegt, alleen nodig om te lezen (krant of boek enz. ) Als je de sterkte weet, kun je tegenwoordig overal leesbrillen kopen en hoef je niet specifiek bij de opticien te komen. Fijne vrijdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.