Recycle
Recycle

Recycle

Met ingang van 1 april moeten we er toch aan geloven, dan krijgen we langzaam maar zeker blikjes met statiegeld. Voor de handel een crime, voor het milieu een uitkomst. Ze verwachten dat zo’n 70 tot 90 procent minder blikjes in de natuur terecht komen. Ik heb in mijn eigen milieu-straat al ruimte gemaakt om de blikjes niet bij het PMD afval te dumpen, maar netjes in te leveren. Op ieder blikje komt 15 eurocent aan statiegeld. Die wil je niet missen toch. Er komt ook een verlicht logo op het blikje te staan, met hieronder het logo. Het zal even wennen zijn. Mijn verwachting is dat ook de verkoop van drank in blik minder wordt.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. Ik hoop dat het helpt en dat diegene nou niet zijn blikje neergooit en als je er iets van zegt dat hij dan roept.. ik heb er toch al voor betaald. Maar ik hoop natuurlijk dat het helpt. Blikjes drink ik zelf eigenlijk nooit.

  Love As Always
  Dimario

 2. Er ligt inderdaad veel zwerfvuil bestaande uit kleine flesjes en blikjes.
  Hopelijk een extra bijdrage aan minder vervuiling. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Ik vrees dat juist de mensen die hun blikjes in de natuur dumpen niet malen om dat statiegeld, die gaan echt hun blikjes niet mee terug slepen voor een paar dubbeltjes. Hier staan altijd wel een paar blikjes voor onverwacht bezoek. Dat werkt beter dan een fles fris waar dan maar 1 of 2 glaasjes uitgaan en ik zelf helemaal niet drink..

   1. Mwah, ja in grotere hoeveelheden wel, ik moet eerlijk zeggen dat die heel enkele keer dat ik iets met statiegeld heb het gewoon in de daarvoor bestemde afvalbakken gaat, Ik ga voor 15 cent voor m’n gemak.

 4. Ria van Felius

  Hier worden nauwelijks blikjes gebruikt. Wat er in de polder wordt gegooid raap ik wel op en straks ook, hm moet ik toch ook een emmer ergens zetten of zo…

 5. Soms kom ik, net over de grens (Sluis), in Nederland. Plastiek flessen ze je daar ook niet meer langs de straat/onder bankjes, € 0,25 helpt tellen. Wat de winkels betreft, die ze aannemen…
  Lie(f)s.

 6. Wij hebben alleen een paar blikjes bier en frisdrank in voorraad voor het geval er onverwachts bezoek komt. Dat gaat amper een euro per jaar opleveren. Maar ik ben benieuwd wat voor effect het heeft voor verkoop en voor de vele blikjes die tot nu toe her en der worden weggegooid.

 7. Bij mij zijn eigenlijk zelden blikjes in huis, zelf drink ik nauwelijks frisdrank ik koop het alleen voor mijn bezoekers en dan in glas ( een grote fles) en niet in blik. Wat gaat er dan straks met blikgroenten gebeuren? Of is dat een anders soort blik?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.