Het Eikske – de Mijnbuurt in Landgraaf.
Het Eikske – de Mijnbuurt in Landgraaf.

Het Eikske – de Mijnbuurt in Landgraaf.

Afgelopen zaterdag was ik als fotograaf aanwezig op de opening van een project van De Positieve Stad in Landgraaf. Het Eikske en de Mijnbuurt zijn twee buurten met een rijk mijnverleden en waar zo’n 3500 bewoners wonen, van jong tot oud. Doel van het project is met hulp van culturele talenten werken aan een expositie waarin verhalen over vriendschap centraal staan. De wijk moet het doen, maar met de ervaringen die we al hebben met andere projecten, gaat dat zeker lukken. De wijk stond vroeger geheel in het teken van de Oranje Nassau mijn ll en we willen met het project de verbinding leggen tussen toen en nu. De start werd gegeven in de voormalige OVS (Ondergrondse VakSchool), nu wijkcentrum ‘An de Koel’. Over een ding waren we het met zijn allen eens, Niets doen is geen optie, doe iets.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

  1. Ik woon nog niet zo lang in Hoensbroek, en ben dus enthousiast deze voor mij totaal nieuwe omgeving nog aan het verkennen. Ik had al eens gehoord van de Bovengrondse Vakschool, en vond dat een typische naam. Nu lees ik in jouw post over de Ondergrondse Vakschool. Mja, nu zie ik ineens een lijntje tussen bovengronds en ondergronds. Dat ga ik eens verder uitzoeken. En zo kom ik elke keer weer een stapje verder

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.