Minibieb(1) – Promenade Heerlen
Minibieb(1) – Promenade Heerlen

Minibieb(1) – Promenade Heerlen

Bij boekhandel Van der Velden-Van Dam aan de promenade in Heerlen staat deze kleine vrolijk beschilderde minibieb. Deze als onderdeel van het project ‘Stad als Speeltuin’ voor het plaatsen van meerdere minibiebs in het centrum. Wethouder centrumontwikkeling Jordy Clemens: “Het nodigt uit tot het lezen van een boek op een bankje in de stad. Maar zo’n klein biebje heeft ook een sociaal element, het brengt mensen samen. En daarbij: het is ook weer een nieuw speels kunstwerkje dat past in onze stad. Je wordt blij als je ernaar kijkt.” Daar kan ik hem in ieder geval gelijk in geven. Er staan er nog meer dus die zoeken we ook nog op.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 Comments

  1. hanscke

    leuk huisje en ik hoop dat die minibiepjes het blijven doen. Bij ons in de buurt is er één, maar ik geloof niet dat er echt gebruik van gemaakt wordt. Zo af en toe kijk ik er in en dan zie ik nog steeds de zelfde boeken. Zelf lees ik nog bijna uitsluitend op de e-reader

  2. Die had ik vorige week gezien toen ik bij de boekhandel het nieuwe kinderboekje van “D’r Juul” ben gaan halen. Inderdaad een vrolijk elementje in de winkelstraat, de kleuren vallen echt op. Het zijn de kleine dingen die het doen 🙂 Overigens, ben benieuwd hoe de Promenade gaat worden, er wordt hard aan gewerkt zag ik. Die verhoogde duiven-voerplekken op straat zien er ook erg nieuw uit, zijn die pas geplaatst?

  3. Goede morgen Sjoerd, leuk die minibiebjes maar ik zie aan het genre-etiket dat er ook een gewoon biebboek is neergezet, als iedereen dat doet raakt de grote bieb wel de boeken kwijt.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: