Alvis TA 14
Alvis TA 14

Alvis TA 14

Wat een weelde het internet, soms kom je daar gewoon een juweeltje tegen, zoals deze Alvis TA 14. Hier geparkeerd in Maastricht. Dit was de eerste Alvis die na de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd. De carrosserie stond op een bijgewerkt vooroorlogs Alvis 12/70 chassis dat werd verbreed en verlengd. Er lag een 1892cc motor in die ongeveer 65 PK leverde.Het kenteken levert verder geen gegevens op. Dat betekent dat deze auto of gesloopt is of verkocht is naar het buitenland.
Alvis is een Engels sportwagen- en vrachtwagenmerk. Het merk is in 1919 in Coventry opgericht door Thomas George John. De firma is officieel al reeds lang opgegaan in andere bedrijven, maar een groep enthousiaste mensen bouwt nog steeds Alvis replica’s van dit historische model, aangepast aan de tijd weliswaar, maar wel helemaal handgemaakt.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

12 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.