Stichting WereldWijd
Stichting WereldWijd

Stichting WereldWijd

De vriend van mijn dochter maakte me attent op het bestaan van de stichting Wereldwijd. Ik had namelijk wat oud en dubbel gereedschap wat op zich nog goed was, zoals een cirkelzaag met snoer en nog wat andere gereedschappen. Ik wilde dit al ergens bij een afvalbak voor gereedschap bij een van de grotere DHZ-zaken zetten, maar hij had een betere oplossing: breng het naar deze stichting.

De Stichting WereldWijd, gelegen in het heuvellanddorp Eckelrade, is een cursuscentrum voor asielzoekers. Een groep van meer dan 80 enthousiaste vrijwilligers, aangestuurd door een professionele staf, zet zich hier in voor statushouders, vluchtelingen en uitgeprocedeerde asielzoekers die terugkeren naar eigen land worden geholpen om aldaar in hun onderhoud te kunnen voorzien. Er worden gereedschappen en werktuigen op het beoogde vakgebied ingezameld, gebruiksklaar gemaakt en verzameld in een grote kist. Deze kist gaat mee en vormt de basis voor een nieuwe start in eigen land. Dit ‘kistenproject’ is uniek in Nederland. In de loop der jaren zijn er al meer dan 600 kisten naar 55 landen verstuurd.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 reacties

  1. Het is een goed doel, zo krijgen ook mensen een invulling van hun dagen.
    En het is goed om niet alles gelijk weg te gooien. Hans

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.