Posterholt
Posterholt

Posterholt

Net onder Roermond vinden we het dorpje Posterholt. Vroeger liep daar de doorgaande weg van Schinveld door Duitsland naar Roermond doorheen, maar lang geleden besloot men om die om het dorp heen te leggen waardoor het nu wat geïsoleerd is van de echte buitenwereld. Leuk voor de bewoners zou je denken, maar nu organiseren ze van alles om de mensen weer naar het dorp te lokken, zoals deze uit de kluiten getrokken strokabouter. Ik kwam hem gisteren tegen en kon het niet nalaten om even te stoppen. vandaag vlucht ik uit ons eigen dorp. Er worden heel veel mensen verwacht op de jaarlijkse hemelvaart braderie. Ik ga wel een dagje naar Houthem.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 reacties

  1. Helaas lopen vele dorpen leeg, mede door dat er geen woningen zijn voor de jongeren.
    Hier was het een rustige dag, een dag om een paar uurtjes ggos op te nemen.
    Het is een mooi vak beroepschauffeur, vooral toen wij jong waren was je echt op jezelf aangewezen. Hans.

  2. Frank103

    Zo’n stroman staat op mijn spoortafel bij het bierfeest, erg grappig! Ik ga hier wel naar de braderie als die er is, die is altijd gezellig. Ik vermoed dat het hier niet zo druk is.

  3. Ja het is hier ook weer drie dagen feest , zoals elk jaar op deze tijd. Meestal een dag markt, en ook vaak helikoptervluchten, een dag met ringrijden ,en ik weet niet wat dit jaar gaat gebeuren ik heb het programma niet gelezen. Vorig jaar was er een demonstratie van politiehonden en voor de kinderen ponyrijden, en ’s avonds is het drie avonden feest in de tent dus voor elk wat wils.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.