Tijdsbeeld: Maastricht
Tijdsbeeld: Maastricht

Tijdsbeeld: Maastricht

bVision & Photography

Vandaag even wat anders, ik heb een abonnement op Photoshop, inmiddels versie 24.5.0 en dat programma timmert behoorlijk aan de weg. Als voorbeeld heb ik een foto, gemaakt door G.Th. Delemarre van de Brusselse straat in Maastricht, genomen en die Photoshop laten omzetten naar kleur zonder verder ook maar iets te veranderen aan de standaard instellingen. Het resultaat ziet u hieronder. Ik vind dat dit eigenlijk vrij goed gaat en de gebruikte kleuren zijn ook best wel aardig. Natuurlijk niet te vergelijken met een foto die in kleur is gemaakt. Knap vind ik dat op basis van alleen grijstinten de kleuren worden bepaald. Uiteraard wordt dit op basis van A.I. gedaan.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

  1. Het is zo en zo al een prachtige foto, historisch gezien.
    In kleur is de foto prachtig, de Bolletje auto springt er uit.Hans

    @ een prachtige reactie op het logje over de dinertuin, het is wel waar wat je zegt.

  2. Frank

    Soms gaat het goed, maar vaak is het nog niet zo geweldig wat Photoshop doet met inkleuren, met de “hand” kom ik nog steeds tot betere resultaten. Maar mijn hobby, het inkleuren van oude zwart/wit foto’s gaat binnen nu en korte tijd tot een einde komen. Maar dan hoef ik ook geen Photoshop abonnement meer, ieder nadeel heeft zijn voordeel.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.