De kabouters(2)
De kabouters(2)

De kabouters(2)

bVision & Photography

Zo was ik laatst gestuit op het nieuwe onderkomen van de kabouters langs de bosrand in Beek, zie link onderaan het bericht, maar nu liep het anders. Ik zette mijn auto op een andere plaats, aan het begin van de bosrand, toen ik in het groen wat roods zag, ha, dacht ik weer een paar klaprozen, maar nee… Aan het begin van het pad stond een kabouter met een rode puntmuts en een korf op zijn rug droevig te kijken. Ik vroeg hem wat er aan de hand was. Hij was met zijn broer op weg naar zijn familie, die net een nieuwe woning hadden betrokken, maar ze waren onderweg verdwaald. Hun proviand was op, hij was moe en zijn broer was gewoon achter hem in slaap gevallen. Nou zei ik tegen hem, heb jij even geluk. Ik weet waar die woning staat en breng jullie daar wel naar toe. Hij keek verschrikt, is het nog ver dan. Nog een minuutje of vijf lopen denk ik, maar ik kan jullie ook met de auto brengen. Zijn broer was inmiddels ook wakker geworden en zei dat hij die paar minuten ook nog wel vol kon houden. Dolgelukkig werden ze even later opgevangen door hun familie. Ik liet die twee maar gaan en liep terug naar de auto. Toe ik even later langs hun nieuwe woning reed was er niemand te zien, maar voor ik weer weg reed hoorde ik duidelijk een “dankjewel Sjoerd” uit de bosrand komen, Huh…
Het vorige verhaal over de kabouters vind je hier

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 reacties

  1. Frank103

    Hier zullen ze kabouters wel het belachelijk maken van kleine mensen vinden en politiek niet correct. Er zal ook commentaar zijn op de overwegend blanke huidskleur van de boskabouter terwijl andere groeperingen zich misschien druk maken over de lhbt beweging binnen de boskabouters, er zal ongetwijfeld een actiefront zijn die de puntmuts wil vervangen door een bolhoeden de bond van kleurenblinden zal vast commentaar hebben op de kleur rood in de outfit van de kabouter. Hoe dan ook, de kabouters zijn hier zo goed als verdwenen. En soms begrijp ik dat best! Hachelijk?

  2. Het is een goede dag wanneer je kabouters gelukkig hebt gemaakt. En dat je nog een dankwoord hoort is al helemaal bijzonder te noemen. Hier mag je niet door de duinen rondlopen, dus ik zie de duinkabouters zelden, toch eens goed op gaan letten zeker in de tijd dat er nog maar weinig toeristen rondlopen. Ik wens je een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.