Dicht-workshop Het Eikske
Dicht-workshop Het Eikske

Dicht-workshop Het Eikske

Afgelopen zaterdag was ik als fotograaf aanwezig bij een project van De Positieve Stad in Landgraaf. Het Eikske en de Mijnbuurt zijn twee buurten met een rijk mijnverleden en waar zo’n 3500 bewoners wonen, van jong tot oud. Van de vroeger hechte gemeenschap is niet veel meer over, en hoe krijg je een en ander weer zover dat het weer een buurt van iedereen is. In dat kader is er afgelopen zaterdag een workshop dichten gegeven door dichteres Jidske van de Klundert. Niet om te leren dichten, maar om je verhaal op papier te krijgen, je gedachten te laten gaan. Een ruwe schets wat kan resulteren in een mooi gedicht. Natuurlijk doe je dan als buitenstaander ook mee om jouw ervaringen op papier te zetten. Buurten worden steeds meer een verblijfplaats om te slapen, overdag loopt het leeg en het weekend moet men (elders) beleven. Mijn bijdrage leest u hier…

 • Hey
 • Jij daar
 • Ken jij je buren
 • Of hoelang moet dat nog duren
 •  
 • Weet jij nog hoe dat was
 • Allemaal samen naar de koel
 • Nu is het anders
 • Wat gaan we daar aan doen
 •  
 • Allemaal nieuwkomers
 • Ook nog wat nakomers
 • En dat allemaal samen in deze wijk
 •  
 • Maak eens een afspraak
 • Met je buren
 • Zolang kan dat toch niet duren,
 • Voor je samen iedereen
 • In de buurt weer kent
 •  
 • © Sjoerd Laanstra – bVision.nl

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 reacties

 1. Het is een nobel streven de buurt weer te verenigen, men weet soms niet hoe belangrijk het is.
  Je gedicht is goed geschreven, een spijker die op zijn kop wordt geslagen. Hans

  Ot. Nee, veel te warm om heftig te dansen.
  Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: https://logbankje.nl

 2. Ria van Felius

  Ik ben zo blij dat ik in een hecht dorp woon waar dit soort zaken totaal niet spelen, maar als dat niet het geval is is het altijd het proberen waard natuurlijk. Ik denk alleen dat dat niet gaat lukken, op wat voor manier dan ook, het is er of het is er niet (meer).

 3. Al zal het niet voor iederéén een goed aanknopingspunt zijn, poëzie moet je toch wel een klein beetje liggen, ieder contact dat er uit voortkomt is winst. Al hoef je nou direct bij elkaar op bezoek een praatje in de voortuin, of op straat doet al heel veel.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.