Murals – Demsey Residence Sittard
Murals – Demsey Residence Sittard

Murals – Demsey Residence Sittard

bVision & Photography

Ofwel hoe je geweldige ideeën in de praktijk kunt brengen. Je kunt natuurlijk zonnepalen aanbrengen op het dak van een flat, maar waarom niet tegen een verder niet gebruikte zijgevels als ze gunstig staan t.o.v. de zon.
Zigzagsolar bedacht een systeem om een zogenaamde zigzag-constructie te maken waarbij de zonnepanelen naar de zon gericht zijn en door de onderzijde ook dicht te maken zie je er van de onderkant niets van, maar werken deze, onder de goed hoek, wel als reflector voor de zon. Zie beeld hieronder.

bVision & Photography

Wonen Limburg had al zonnepanelen op het dak van de Demseyflat in het Limbrichterveld in Sittard liggen en zag zoiets wel zitten. Er waren twee zijgevels geschikt, maar om nu alleen die zonnepanelen met witte onderzijden te plaatsen…. Ze vroegen graffitikunstenaar Marcus Debie alias GOMAD, ontwerpen te maken voor de onderzijde van de panelen op beide zijgevels, en vroegen aan de bewoners welke ontwerpen er op deze decoratieve panelen moesten komen, de zonnepanelen blijven uiteraard vrij. En nee, het is geen spuit of schilderwerk geworden, maar Gomad zijn murals werden op een weerbestendige, speciale folie geprint en vervolgens op de decoratieve delen aangebracht. Het is een beetje moeilijk in beeld te brengen. Dus ik hoop dat de beelden e.e.a. duidelijk maken. Het is in iedere geval een creatief en duurzaam project geworden

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.