In het midden – Roundabout
In het midden – Roundabout

In het midden – Roundabout

Dat vroeger alles beter was weiger ik te geloven. Het was wel anders. Zeker als je kijkt naar deze verkeerschaos bij station Heerlen in de zeventiger jaren. Als je een kwaaie rijexaminator had stuurde die je door het centrum van Heerlen. Kon je leren hoe het niet moest. Ik had geluk, ik mocht met de examinator gaan koffiedrinken en was de eerste keer geslaagd.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

  1. ferrara

    Wat een chaos. Ik schoot er van in de lach. Tegenwoordig is het wel beter en overzichtelijk. Hoewel met die dubbele banen met drempels aan weerszijden, is het extra opletten of je wel de goede baan hebt. Persoonlijk vind ik dat geen verbetering.

  2. Frank103

    Hier ga je tijdens het examen altijd over de rotonde van Zaandam, als dat goed gaat ben je al bijna geslaagd. Al is de rotonde van Zaandam nu voorzien van verkeerslichten en een stuk eenvoudiger geworden.

  3. O ja, een dergelijke situatie deed mij de das om bij het eerste praktijk examen bij de toen nog enige oprit naar de A12 ( of was dat nou de A4) die er begin jaren 70 was. Je met het verkeer mee bewegen werd niet op prijs gesteld, wáchten moest je tot er niets aan kwam. 😉 Gelukkig was het de tweede keer wél raak.

  4. Nou ik moest eerst theorie examen doen en daarna het praktijkgedeelte waarbij 2 ‘bijzondere verrichtingen’ voor mij was dat de hellingproef en keren op de weg. Ik zat wel behoorlijk in de zenuwen, maar ik ben wel de eerste keer gelijk geslaagd.

  5. Ongelooflijk maar niet abnormaal in die tijd. Mijn oudste broer en zussen mochten hun rijbewijs halen in het gemeentehuis. Lessen of examens werden toen niet gegeven… Je kon zonder enige ervaring of kennis de weg op.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.