Hoogspanningsmasten – je mag er iets van vinden
Hoogspanningsmasten – je mag er iets van vinden

Hoogspanningsmasten – je mag er iets van vinden

Je mag er iets van vinden. Maar TENNET gaat weer over tot het plaatsen van de oude vertrouwde hoogspanningsmasten. Niet alleen beter voor TENNET, maar ook vinden de meeste mensen dit beter uitzien dan allemaal van die breinaalden in het veld. Die breinaalden heten overigens Wintracks. De focus bij de foto (gemaakt bij de Oude Maas) ligt op de tweede mast, de aftakking naar het W MBT-GRTH en Z MBT-GRTH netdeel van de mast. Of je het beeld mooi vind of niet, het is een keuze, wel of geen electriciteit in huis. Het is hetzelfde met auto’s en snelwegen, of auto’s en benzinestations. Mooi is anders, maar we willen allemaal een auto voor het gemak, en electriciteit ook. De hoogspanningsmasten zijn de snelwegen om electriciteit te vervoeren op een heel hoog spanningsnivo (150kV of 380kV).

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

  1. De Wintracks nemen minder ruimte in, las ik op de website hoogspanningsnet.com.
    Maar de oude vertrouwde reuzen die samen de draden vasthouden zijn wel het bekendst.
    Het is een snelle manier om een hoogspanningsnet op te zetten. Hans

    @ mooi herinneringen aan LUV.

  2. Ik heb er geen probleem mee, Sjoerd. Zo goed als ik sinds de eeuwwisseling windturbines heb geaccepteerd, heb ik dat al sinds mijn jonge jaren met hoogspanningsmasten gedaan.Ze zijn absoluut niet altijd mooi, maar soms zijn het toch wel aantrekkelijke objecten om te fotograferen. Ik heb dat laatste zelfs vorige week nog gedaan.

  3. Als kind dacht ik dat die dingen alleen ‘aan de overkant’ waren, in Zeeuws Vlaanderen zag je ze destijds niet, daar was alles onder de grond gewerkt we hadden wel gewoon elektriciteit dat gelukkig wel. Nu staan ze daar trouwens wel, maar ik blijf het lelijke dingen in het landschap vinden.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.