Schunck presenteert: Chaim van Luit
Schunck presenteert: Chaim van Luit

Schunck presenteert: Chaim van Luit

bVision & Photography

In en vanuit de vitrine van het Glaspaleis in Heerlen presenteert Chaim van Luit vanaf half april zijn nieuwe installatie, over het mijnverleden én -heden.

Om het even kort samen te vatten:
In het verleden hingen de mijnwerkers hun kloffie aan kledinghaken op in het badlokaal. De kleding werd met een ketting naar boven gehesen en dan met een slot aan de ketting vastgelegd.
In het heden heeft de kunstenaar in samenwerking met onze vuilverwerkers van RD4, oude kleding op kleur verzameld en aan haken in de vitrine van het glaspaleis gehangen.
Het hele verhaal kunt u hier lezen en bekijken. Ik vond het een heel kleurrijke oplossing. Heden en verleden samen in de etalage.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

11 Comments

  1. Inderdaad, de kleding van de mijnwerkers hingen aan een haak.
    Sociaal was men toen wel, want na een shift in de mijn waren ze zo zwart als roet.
    Een heel andere manier van kleding in deze tijd, is ook een herinnering. Hans

    @ Buurtnieuws moet je met een knipoog zien, zoals de kinderfietsjes gewoon kleine kinderen zijn en ik ze hangjeugd noem.

  2. Ineens realiseer ik me hoe weinig ik van het mijnverleden weet. Daar zie je hier in de randstad natuurlijk weinig tot niets van en over. Dit is dan wel een kunst object maar ik neem aan dat er ook nog wel musea achtige opties zijn om te bezoeken. Ga ik toch eens naar op zoek.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.