Auto’s in de reclame: Fiat 500
Auto’s in de reclame: Fiat 500

Auto’s in de reclame: Fiat 500

bVision & Photography

Deze Fiat 500 kwam ik tegen op het wijngoed Fromberg aan de Breedenweg in Ubachsberg, op een ochtend dat ik Jeslynn naar school moest brengen. Vraag me niet hoe ik dan in Ubachsberg terecht kom, maar mijn gewoonte is om nooit dezelfde weg heen en terug te nemen. Uiteraard is dit een reclameobject, zeker met al die flessen op het dak, maar het is een feit dat ze een van de betere wijnen in Zuid-Limburg maken. En het autootje, een Fiat 500 L is met zijn 55 jaar oud niet meer de jongste, maar wel nog heel kwiek.

 • Merk: Fiat
 • Kenteken: AE-96-46
 • Model: 500 L
 • Type: oldtimer
 • Kleur: Rood (kenteken)
 • Bouwjaar: 1968
 • Aantal cilinders: 2
 • Vermogen: 15 kW/20 pk
 • Motorinhoud: 594 cc
 • Brandstof: Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

 1. Inge

  Schoondochter rijdt in een nieuwe rode 500, op vakantie in Italië huurde mijn zoon als verrassing voor haar een oude rode 500. Zoon is 1m95, dus dat werd opgevouwen er in rijden ….

 2. Dat Fiatje heb ik altijd een leuk autootje gevonden. Een tante van mij reed daarin, soms bracht mijn oom het naar de garage voor onderhoud, die garage was in de buurt van zijn werk. Mijn oom was een grote rijzige man en die uit dat wagentje te zien komen was bijna komisch te noemen, volgens mij moest hij zich bijna opvouwen achter het stuur.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.