Een Peugeot 404
Een Peugeot 404

Een Peugeot 404

bVision & Photography

Op weg naar Houthem in alle vroegte kwam ik een tijdje geleden deze Peugeot 404 tegen. Een zeldzaam mooi exemplaar waar ik een aardige herinnering aan heb. Het was de eerste auto waarin ik ooit gereden heb, een jaar of 10 oud, helemaal alleen gelaten, en de sleutels in het contact. Dat zal de kruidenier waarmee ik op pad was zich niet gerealiseerd hebben. Er is gelukkig niets mee gebeurd, en het waren maar een paar meter, maar vergeten heb ik het nooit. Hij zei helemaal niets toen hij instapte, en ik ben nog vaak met hem op pad geweest. De sleutels bleven in het contact, maar ik heb het nooit meer gedaan. En wat een auto was dat, wat zeg ik, een echte auto, niet zo elegant als een Citroën DS21, maar zeker zo goed.

 • Merk: Peugeot
 • Kenteken: DR-73-91
 • Model: 404
 • Type: oldtimer
 • Kleur: grijs (kenteken)
 • Bouwjaar: 1962
 • Aantal cilinders: 4
 • Vermogen: 66 pk SAE
 • Motorinhoud: 1618 cc
 • Brandstof: Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

 1. Frank103

  Mooie auto, die 404. Nee, ik heb alleen in de 504 GRD meegereden, dat was een tank van een peugeot diesel. De volgende auto van mijn vader was een opel rekord 2.1 diesel, die was veel comfortabeler.

 2. Ria van Felius

  Ja prachtig natuurlijk, zo eentje hebben wij ook gehad. Donkerrood, ons nr begon met BE
  Toen we naar Zonnemaire verhuisd waren maakte ik kennis met een andere hondenbezitter en tijdens ons rondje kwam het over auto’s en zij hadden ook zo’n Peugeot gehad, bleek het de onze te zijn! Zij waren erin getrouwd! Grappig hè!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.