Brandweer auto’s – Hanomag-Henschel 1974
Brandweer auto’s – Hanomag-Henschel 1974

Brandweer auto’s – Hanomag-Henschel 1974

bVision & Photography

Kijk dit vind ik dan van die auto’s die een tweede leven mogen hebben van mij. Ria van haar weblog riavanfelius.nl vond deze voormalige brandweerwagen op de dijk en dacht die moet ik aan Sjoerd sturen. Lukt niet altijd even goed, maar ik heb ze. En het is er niet aan af te zien, maar deze Hanomag-Henschel is bijna 50 jaar oud. En als u nu denkt dat lijkt verdacht veel op een Mercedes bus, dat klopt. Ondanks de goede naam die Hanomag had, moest het bedrijf in 1969 om te overleven fuseren met Henschel. Het gefuseerde Hanomag-Henschel werd op zijn beurt in 1971 overgenomen door Mercedes-Benz, dat de zeer populaire Hanomag-Henschel F20/F35 serie ook onder eigen merk op de markt bracht. Ook werd de Mercedes-Benz 406/608 serie voor enige tijd onder de merknaam Hanomag-Henschel in de markt gezet met als serieaanduiding F45/F55F65. De merknaam Hanomag bestaat dus als zodanig niet meer, maar de Mercedes is beslist niet slechter, wel duurder… De nieuwe eigenaar heeft wat met de brandweer, gezien achter de voorruit van deze voormalige brandweerwagen nog een paar miniuitvoeringen staan.

  • Merk: Hanomag-Henschel
  • Kenteken: 08-61-BB
  • Model: F55
  • Type: Oldtimer bedrijfswagen
  • Kleur: Rood
  • Bouwjaar: 1974
  • Aantal cilinders: 4 cilinder
  • Vermogen: 63kW/85pk
  • Motorinhoud: 3142
  • Brandstof: Diesel

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.