Murals: Een trafohuisje in Elsloo
Murals: Een trafohuisje in Elsloo

Murals: Een trafohuisje in Elsloo

bVision & Photography

Titel: LÖSS KRACHT
Creatieve Maker: Roy Wagemans
Sponsors:Gemeente Stein en Provincie Limburg
Meer info: www.limburgmurals.nl
Löss Kracht brengt de Limburgse geschiedenis tot leven. Zo kun je ervaren hoe belangrijk de bandkeramische cultuur is geweest voor deze regio. Ruim 5000 jaar V.C. vestigden hier zich de eerste boeren die bekend. werden door bandkeramische patronen op aardewerken potten. Ze werden de bandkeramiekers genoemd. Een belangrijke stap in onze geschiedenis en die van de regio. Je ziet een moeder met haar kinderen. Beneden is het typische aardewerk te zien uit die periode.
Tot zover de tekst op het bord wat is aangebracht op de voorzijde van dit trafohuisje wat mijn eigenlijke doel was voor ik daar net over de grens ging tanken. Het ligt aan de Kaakstraat in Elsloo(gemeente Stein). Waar vroeger het Medammerweide zwembad was. Elsloo maakt aanspraak op de titel “oudste boerendorp van Nederland”. Bandkeramisch aardewerk uit Elsloo is in heel Zuid-Limburg teruggevonden. Opgravingen uit de Romeinse tijd hebben onder andere dakpannen, glazen flesjes en bronzen spelden opgeleverd, die thans in het streekmuseum in Elsloo bewaard worden.
Roy heeft het meesterlijk in beeld gebracht op dit trafohuisje. Het is hiermee een van de mooiste murals geworden op trafohuisjes in Limburg.
Met dank aan Inge van Schrijfsels van mij voor de plaats waar ik het kon vinden.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

  1. Dit is heel erg mooi. De kunstenaar heeft z’n werk goed gedaan. Dit zou op veel meer trafohuisjes gedaan kunnen worden. GEwoon wat geschiedenis van het gebied waar het staat.

    Ik heb je een Opel GT gestuurd via FB

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.