De pannenkoekmolen in Gulpen
De pannenkoekmolen in Gulpen

De pannenkoekmolen in Gulpen

bVision & Photography

Onlangs was ik even ik Gulpen en kwam ik langs de bijgaande molen. De pannenkoekmolen, zo wordt het in ieder geval genoemd omdat men er pannenkoeken serveert, maar ook ander voedsel. Op de molen aan de voorzijde staat Molen Roex naar de molenaars . Oorspronkelijk was deze molen eigendom van de eigenaar van kasteel Neubourg en heette De Neubourger Molen de molen werd in 1712 gebouwd. Sinds ongeveer een eeuw is de molen in handen van de familie Roeks. De van oorsprong papiermolen werd in 1853 omgebouwd tot graanmolen. Bij de restauratie in 1985 werd de watermolen voorzien van een onzichtbare turbine voor de productie van stroom voor het gebouw en het stroomnet en heeft verder ook nog de mogelijkheid tot het malen van graan. De molen heeft het grootste middenslag waterrad van Nederland. Zo weet u dat ook weer, voor mij was het ook nieuw. Helaas zat er op dat moment geen pannenkoekje in voor mij

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

  1. De pannenkoekmolen in Gulpen is een prachtig pand met zijn twee torentjes en een mooie geschiedenis.
    Het waterrad mag er zeker zijn, daar kun je wel een turbine mee aandrijven. Hans

    Ot. Adele Bloemendaal een prachtige vrouw, zie haar nog in bad zitten met de Bros reclame.
    Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.