Opel Kadett
Opel Kadett

Opel Kadett

bVision & Photography

Di Mario van zijn weblog Di Mario.info Kwam dit voertuig tegen op zijn vakantie in Israël en schreef hierover het volgende:

De Opel Kadett kwam ik tegen op vakantie in Israël. Er komen bijna geen oldtimers voor in Israël, dit is pas de tweede die ik zie in 15 jaar dat ik er kom. Je ziet, ze zijn er ook niet heel zuinig op. Volgens mij is het model van rond de jaren 80, maar dat weet jij waarschijnlijk beter.

Beter weten doe ik het niet, kan ik kan het uiteraard wel opzoeken. De historie van de Opel Kadett gaat namelijk al terug tot 1937 naar de Kadett l en later de Kadett 2. De productie stopte aan het begin van de tweede wereld oorlog en Het duurde tot 1962 totdat de productie weer werd hervat met het Model A (zie het lijstje hieronder). In 1993 werd de productie van de Kadett gestopt om plaats te maken voor de Opel Astra. De bijgaande foto’s tonen de Kadett D die maakt werd tussen 1979 en 1984. Deze auto is zo te zien nog in originele staat, weliswaar in deplorabele toestand, maar wel nog op de weg. Ik kan me dus wel voorstellen dat als men zo slecht met auto’s omgaat dat het een wonder is dat deze nog rondrijdt.

Opel Kadet a
1962-1965
Opel Kadet b
1965-1973
Opel Kadet c
1973-1979
Opel Kadet d
1979-1984
Opel Kadet e
1984-1993

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

  1. Deze Opel Kadet is zeker een heel bekende.
    Een kentekencheck bij de rdw gaat deze keer niet lukken.
    Toch was het een prettige auto om in te rijden. Hans

    @ inderdaad, ’s nachts is het minst leuke, hier zit ook een ambulancepost in het zelfde gebouw..

  2. Frank103

    Het is inderdaad een D Kadett, die had een vriend van me ook, met z’n 1300 motor een lawaaiige rammelbak. Ik heb zelf een E Kadett 1.8S gehad, het model met de druppelvorm. Die reed veel beter, maar was wel een roestbak. Vooral bij de spatborden roestte hij sneller dan een Alfa, Fiat of Franse auto. Volgens mij heeft dat de goede naam van Opel gekost (de Vectra roestte ook erg bij de spatborden). Ik ben toen overgestapt op Ford.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.