Een drieling
Een drieling

Een drieling

bVision & Photography

Nee, een drieling is het niet, dit stelletje auto’s. Maar wel de trots van de bestuurders. Het zijn echte spartanen die hiermee kunnen rijden. Van links naar rechte een Lotus Elise (donker blauw), een Lotus Exige (groen) en een Renault Alpine A110 (licht blauw). Alle drie in staat om een bijzonder rijgevoel op te wekken. Als ik er een zou mogen kiezen wist ik het wel. Maar helaas, die tijd is geweest, al heb ik nog steeds spijt dat ik mijn MG niet kon houden. Maar goed De foto’s zijn door Marthy van haar weblog heen en terug naar de ardèche gemaakt. Deze drie knappe auto’s kwamen ze tegen aan het Lac de Saint Martial in de noordelijke Ardèche.

Lotus Elise

Het is een beetje moeilijk om al die Lotus Modellen uit elkaar te houden maar dit is volgens mij een lotus Elise,maar als iemand het beter weet, laat het horen. Standaard zat daar een 1800 rovermotor in met een ander motormanagement dan in mijn MG. Lotus modificeerde voor dit model de Rover 18K4K motor met hun Very High Performance Derivative (VHPD). Hierdoor kon de motor 8000 tpm draaien en een vermogen leveren tot wel 141 kW (192 DIN pk).

Renault Alpine A310

De Alpine A110 is van een iets ander kaliber. De Alpine A110 werd in 1962 geïntroduceerd op de Mondial de l’Automobile in Parijs als opvolger van de Alpine A108. Net zoals zijn voorganger was de A110 grotendeels gebaseerd op onderdelen van Renault. De A110 werd bekend om zijn rally successen. Zoals o.a. het winnen van de Rally van Monte Carlo(1971) en het wereldkampioenschap Rally(1973).

Lotus Exige

De eerste generatie Lotus Exige werd van juli 2000 tot januari 2003 verkocht. Deze generatie is een afgeleide van de Lotus Elise Series 1 en wordt aangedreven door dezelfde 1,8 liter (1796 cc) Rover K16 18K4K motor als de Elise. Deze motor levert een vermogen van 133 kW (180 DIN pk) bij 7800 tpm met de standaard motormanagement. Later werden deze motoren vervangen door een Toyota 2ZZ-GE motor afkomstig uit de Toyota Celica

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

13 Comments

 1. Ria van Felius

  Wat een monsters en zo’n geluid zullen ze ook wel maken, nee, daar kom ik niet meer in en uit op mijn leeftijd. Voor dezelfde reden ben ik ook blij dat we de Sitfire niet meer hebben hoor, het was een leuke tijd, maar ook aan leuke dingen komt een eind.

 2. Dat is een deftig en tegelijkertijd heftig rijtje. Ik zou niet weten welke te kiezen.
  Maar ach, zoiets is niet alleen financieel, maar ook lichamelijk niet meer haalbaar, vrees ik. Ik zou er misschien nog wel in komen, maar uitstappen lijkt me toch wel problematisch. 🙂

 3. Frank103

  Ik zou wel eens een dag met zo’n lotus willen rijden! Ik speur zo nu en dan op gaspedaal.nl naar een mazda mx5, heb er ook in de showroom wel eens een halfuur in gezeten, maar iedereen adviseert me altijd een dagje zo’n auto te huren en denkt dat ik er dan wel klaar mee ben. Met een Focus stationwagen is het ook fijn rijden!

 4. daar staat voor wat geld samen, natuurlijk is dat mooi om te zien
  maar persoonlijk ken ik een koppel, en die rijden ermee, die hebben 2 ferrari’s, 2 Bentley’s, een Aston Martin, Porsche,….
  als ze der zijn weet je het direct, direct volk om foto’s te maken
  Fijn weekend @->-

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.