De bok (en zijn berijders)
De bok (en zijn berijders)

De bok (en zijn berijders)

Toen ik laatst deze bok op zijn stalletje zag liggen. Dacht ik meteen aan de bokkenrijders die ook het gehucht Waterval bevolkte, alwaar ik deze foto nam. Ene Pieter Vlecken is geboren in Walem en gedoopt in Oud Valkenburg 10 juni 1732 als zoon van Albertus (Adolphus) en Maria Bocken. Volgens de inschrijving van zijn ondertrouw is hij afkomstig uit Hulsberg en woont op dat moment in Walem. Na zijn huwelijk gaat hij wonen in Waterval onder Ulestraten en is van beroep schoenmaker en zoekt zijn klanten in de wijde omgeving op. Pieter Vlecken, stierf den 3n Mei 1775 in Ulestraten aan de galg op de Campese Heide. Schuldig of niet vragen we ons nu af. Want ook deze Bokkenrijder bekende onder tortuur

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

12 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.