Sint Jozef kapel – Simpelveld
Sint Jozef kapel – Simpelveld

Sint Jozef kapel – Simpelveld

bVision & Photography

Helemaal aan de rand van Simpelveld aan het einde de Brandstraat, verscholen tussen een aantal bomen, vinden we dit kapelletje. Een heel eenvoudig gebouwtje met een minimaal aan interieur, maar keurig verzorgt. Niet dat ik een aanhanger ben van het katholieke geloof, ik voel me meer aangetrokken het boeddhisme, maar ik kan me toch voorstellen dat mensen ze zich hier even terug trekken en op de klaarstaande houten stoel, gaan zitten. Even pas op de plaats maken in dit toch wel hectische leven. Het st. Jozefbeeld in de kapel is afkomstig van de voormalige Sint Jozefschool aan de Kloosterstraat. Het beeld werd geplaatst in de reeds bestaande kapel en op 3 december 1994 ingezegend. Wanneer de oorspronkelijke kapel werd geplaatst is niet bekend.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

  1. Héél even dacht ik “wat een bijzonder spanningshuisje”, niet dus maar een beeldschoon kapelletje waar ik waarschijnlijk ook wel even een kaarsje aan zou steken. Nee ik ben ook al niet Katholiek of zelfs maar gelovig maar dat hoeft ook niet om even een rustig moment van overdenking te hebben.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.