Spanning in Enkhuizen
Spanning in Enkhuizen

Spanning in Enkhuizen

bVision & Photography

Di Mario van zijn weblog Di Mario.info, bijna onze vaste reporter, heeft weer hulp gehad van zijn moeke die het volgende trafohuisje traceerde. Ik ben er uiteraard blij mee. Maar ik laat Di Mario even aan het woord.:
Het Trafohuisje heb je te danken aan mijn Moeke, ze is op vakantie met de boot en was in Enkhuizen. In de korte tuinstraat op nummer 28a kwam ze dit huisje tegen met deze leuke details.
Deze details zijn de haan en de hond, te vinden op de meest trafohuisjes die ontworpen zijn door Johan van Loghem. Op de deur van de huisjes staat al een waarschuwing dat het betreden van de ruimte levensgevaarlijk is, en de haan en de hond moesten dat onderstrepen. De haan met rede, hij kraaide deze waarschuwing uit, geen onbevoegde mag hier binnentreden. Voor de mensen die hier geen boodschap aan hadden stond daar nog de hond, die meteen toe zou happen als er iemand het waagde het gebouw toch te betreden.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. Een paar honderd meter noordelijker aan ’t Hemeltje 69a staat een vrijwel identiek huisje. Dacht even dat die het was. Deze staat veel meer in het zicht en was me dus nog niet opgevallen. 😉 Enkhuizen heeft 2 oudere met geel-zwarte tegelbanen, maar die heb je volgens mij al eens eerder geplaatst.

 2. Iets verderop bij mij in de buurt staat eenzelfde huisje. Het is / was de stroomvoorziening van een gemaal.
  Langs de Weespertrekvaart, de Gaasp of de oude bijlmerringdijk staan er in ieder geval 2 bij mijn weten.

  De aanduiding heb ik nooit begrepen.

  Maar met deze uitleg wordt het duidelijk.

  Mooi blog!

  Vriendelijke groet,

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.