Ik buig mijn hoofd
Ik buig mijn hoofd

Ik buig mijn hoofd

Als zelfs de zonnebloemen hier op de hellingen bij Colmont mijn gedachten gaan weergeven en hun kopjes laten hangen is het goed mis met deze wereld. Ik schaam mij diep voor de mensheid, die het na twee wereldoorlogen nog steeds niet snapt. Ik kan er een lang verhaal over schrijven, dat helpt niet. Waarom kunnen mensen niet samen leven, waarom gunnen we elkaar het licht in de ogen niet.
Een paar honderd meter voorbij de zonnebloemen stond een bankje met een geweldig uitzicht over de omgeving, daar was ik gaan zitten om dit allemaal te laten bezinken. In de verte kwam een meisje aanlopen in een oranje sporttenue, ze stopte bij mij, en ik vroeg haar “waarheen leidt deze weg”. Ze antwoordde, heel vrolijk en spontaan, “naar de ijsboerderij in Wijlre”, en liep snel weer verder.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 Comments

 1. hanscke

  Ook mijn gedachten gaan nogal eens naar de mensen die door dit zinloze gedoe weer in diepe ellende gedompeld worden, mensen die zinloos moeten sterven, die huis en haard verliezen, ik schud droevig mijn hoofd en weet dat ik er niets aan kan veranderen.

 2. Het is nog steeds moeilijk om te geloven wat er gebeurd, de wereld lijkt wel weer in brand te staan.
  Oorlogen, geweld, aanslagen de lijst kan nog wel worden aangevuld.
  Daarom is een logbankje fijn om eens de overdenken wat je bezighoudt. Hans

  Ot. Een muzikale vrijdag de dertiende, hoop dat het positief helpt.
  Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Het is diep droevig gesteld met de wereld Sjoerd. Ik probeer de moed erin te houden, op het ogenblik zit er hier een drukkletsende kleindochter naast me op de bank en dat maakt het leven een stuk zonniger.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.