Mercedes-Benz
Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Inge, die zelf niet meer blogt, maar wel nog regelmatig diverse sites bezoekt, vond deze goed onderhouden mooie Mercedes en stuurde me de foto toe, waarvoor dank. Het is een Mercedes-Benz 600 en is gebouwd om te kunnen concurreren met de luxere auto’s zoals de Rolls Royce en Bentley. Een auto voor de rijke oliesjeiks, Koningen, staatshoofden en de echt rijken onder ons, nu waag ik het te betwijfelen of een van mijn reageerders, behoudens Rietepietz daaronder valt, maar goed. Ze hebben er 7 jaar over gedaan om deze auto in 1963 in productie te nemen. Er waren twee varianten, ene van van vijf-en-een-halve meter en ene die maar een metertje langer was. De laatste werd dan ook de Mercedes-Bens 600 Pullman genoemd. Je weet wel, van die Pullman rijtuigen van Wagon-Lits. Vele van deze auto’s werden op maat gemaakt, en voorzien van bepantsering en kogelvrij glas. Aan de andere kant, het was een Mercedes en met “Deutsche Gründlichkeit” alleen kom je er niet. De auto is gewoon geen statussymbool. Hij werd in 1981 van de markt gehaald en er is geen opvolger van gekomen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

 1. SStttt, hij staat natuurlijk in de garage bij mij om andere mensen de ogen niet uit te steken en voor de show staat er een Suzuki Splash voor de deur. Maar voor langere ritten zit ik natuurlijk graag comfortabel in iets soortgelijks als deze Mercedes.

 2. Volgens mij heb ik zo’n wagen nooit op de weg gezien. Nu let ik meestal niet op auto’s (wel als ik op weg ben of over moet steken) maar het lijkt me geen auto die je over het hoofd zal zien. Fijne zaterdag gewenst.

 3. In de Mercedes-Benz 600 was ik bruidsjonker op de trouwdag van mijn tante en oom.
  Het was een indrukwekkende auto voor mij als klein kereltje.
  Als ik naar het bouwjaar kijk was het toen een nieuwe auto, was in 1964. Hans

  @ toch is het een goede keuze geweest, men reageerde toch wel positief.
  Als er met een mede blogger iets gebeurd leef je toch mee.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: