Volvo 1800 ES
Volvo 1800 ES

Volvo 1800 ES

bVision & Photography

Vandaag treffen we de laatste oldtimer aan welke Hans Bank van het weblog Logbankje met toestuurde en welke hij maakte tijdens zijn bezoek aan de oldtimerdag in het Winkelcentrum Emiclaer te Amersfoort een tijd geleden. Het is af en toe een beetje schipperen met welke auto ik wanneer in mijn virtuele garage moet plaatsen, want ik heb nog enige voorraad op de parkeerplaats staan. De auto welke u hier ziet op de afbeeldingen is een Volvo 1800 ES, gekscherend wel eens “Sneeuwitjes doodskist” genoemd. En naam die de auto echt niet verdient, maar gekregen heeft door zijn grote glazen achterdeur. Het is een fantastische wagen, en doet me een beetje denken aan een combinatie van de Volvo PV444(Kattenrug) en de Volvo P122 (Amazon). Het design van deze 2+2-sportwagen is afkomstig van Pelle Petterson de zoon van de ontwerper van de Kattenrug. Het is gewoon een mooie degelijk auto die linea recta naar mijn virtuele garage gaat waar inmiddels zo’n 400 auto’s in staan.

merk
Volvo
model
1800
type
ES Coupé
kenteken
69-UZ-65
Kleur
Blauw
Bouwjaar
1978
aantal cilinders
4 cilinder
vermogen
115 pk 84 kW
cilinderinhoud
1800 cc
brandstof
Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

13 Comments

  1. Je hebt over de Volvo 1800 ES een mooie log geschreven.
    Van Sneeuwwitje wist ik niet, maar wel begrijpelijk.
    De trotse eigenaar staat op foto 1 met bril.
    Ik kijk vaak rond of ik nog museum stukken tegen kom, maar het weer is niet zo geschikt. Hans

    Volgende week vrijdag een nederpop/beat aflevering in de GGOS.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.