Zorg of zekerheid
Zorg of zekerheid

Zorg of zekerheid

We hebben lang getwijfeld wat we zouden gaan doen met ons energiecontract, maar we zijn eruit. Samen met onze huidige leverancier zijn we afgelopen dagen uitgekomen op een nieuw driejarig contact voor stroom en gas met ingang van 1 januari 2024. Uiteraard 100% groen. De prijs was niet veel hoger dan ons oude contract, tenminste na aftrek van de korting die we meenemen door te blijven. met 25% korting op de stroomprijs was er weinig meer van de concurrenten over. En aangezien we toch van het gas af willen, was de rest van ondergeschikt belang. Trouwens ons verbruik is minder dan 600 m3 gas per jaar.
Op de foto staat een turbogenerator van de voormalige staatsmijn Emma. De start van mijn werkzaamheden in de energiewereld.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

22 Comments

 1. Goed geregeld Sjoerd, gas vrij zijn is een goed streven ook beter voor het binnenklimaat.
  Hier heb ik een collectieve verzekering, scheelt ook het nodige per jaar. Hans

  Ot. Ik heb al een uitvoering, maar kijk nog even verder.
  Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: https://logbankje.nl

 2. Goed geregeld Sjoerd, gas vrij zijn is een goed streven ook beter voor het binnenklimaat.
  Hier heb ik een collectieve verzekering, scheelt ook het nodige per jaar. Hans

  Ot. Ik heb al een uitvoering, maar kijk nog even verder.
  Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: https://logbankje.nl

 3. Ria van Felius

  Dit soort zaken regelt manlief allemaal, het zal wel goed zijn. Ik heb het even gevraagd ons gasgebruik was afgelopen jaar 295m3 we gebruiken dat alleen nog om af en toe de vloerverwarming aan te zetten, want dat is toch het lekkerst.

 4. Ik ben een maand geleden overgestapt naar 1 jaar vast, omdat overstappen in mijn geval loont. Dwz kreeg deze keer 260 euro korting/jaar. Met een laag verbruik is dat meer dan een slok op een borrel. Netto komt m’n gasprijs zo onder de euro/m3. Stroom verbruik ik bijna niet, de variale prijs daarvan is voor mij niet interessant. Ik had overigens nog een maand moeten wachten aangezien zij hun overstapkorting verhoogd hebben naar 310 euro/jaar. Gas verbruik was afgelopen november wel 12% meer dan voorgaande novembermaanden.

 5. Frank

  Ik heb steeds vaste contracten gehad tot afgelopen november mijn contract af liep en er geen nieuwe werden afgesloten. Inmiddels heb ik er weer een voor 3 jaar inclusief dezelfde 25% korting. Mijn gasverbruik ligt nog wel wat hoger, echter inmiddels heb ik mijn vloer laten isoleren, en de spouwmuren ook. Mijn dak wordt medio maart geisoleerd en de bitumen vernieuwd. De zonnepanelen kunnen daarna er op. Ook gaan we een stukje groen dak maken. Daarna is de tuin aan de beurt. De vorige huiseigenaar had een voorliefde voor tegels, dat moet ook weer groen worden. Zo zijn we dus ook langzaam aan, aan het verduurzamen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.