Soutzoukakia
Soutzoukakia

Soutzoukakia

Zo ene keer in de week probeer ik wat anders te koken dan wat we hier allemaal al eten. Iets wat ik nog niet eerder gemaakt heb. Bij de Griek zie je het wel op de kaart staan, Soutzoukakia, een gerecht van pittige vaak langwerpige gehaktballen met komijn en knoflook geserveerd in tomatensaus. Ik heb er een beetje mijn eigen draai aan gegeven, maar het was zo lekker dat ze bij de vaste gerechten op tafel komen. Je kunt er van alle bij eten, ik heb er wat ciabatta ’s bijgemaakt met een salade van tomaat, rode ui, komkommer, feta en olijven gemaakt. uiteraard met Tzatziki erbij. Maar voor de liefhebber kan het ook met rijst of pasta. Ik had in de saus een klein restje rijst gedaan. Om je vingers bij af te likken zo lekker. U mist de rode ui en de olijven, dat klopt die liggen eronder. Dat zet ik er apart bij omdat we ene hebben die niet van olijven en en een ander niet van rauwe ui houdt.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

12 Comments

  1. Je bent wel van alle marken thuis Sjoerd.
    De Soutzoukakia ziet er smakelijk uit, koken is er ook een eigen draai aan geven. Hans

    @ Vandaag vertrokken er al veel uit de 2de kamer, vast bang voor de sint.

  2. Als ik er tegenaan loop in de winkel en het binnen 12 minuten op tafel te krijgen is, dan begin ik er vast een keertje aan.

    Nu heb ik net een maaltje rode kool met ui atjar aardappeltjes en hamburgertje op.

    (Waarom zie ik alleen hoofdletters in dit reactievak?)

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.