SAAB 95 L V4 (Combi)
SAAB 95 L V4 (Combi)

SAAB 95 L V4 (Combi)

bVision & Photography

Op de vraag van Jan van Afanja.com of ik interesse had in de foto’s van deze SAAB op het terrein van de oude Tuinbouwschool in Frederiksoord kon ik natuurlijk geen nee zeggen. De SAAB 95 is de stationwagen uitvoering van de Saab 96 en is een ontwerp van de bekende ontwerper Sixten Sason en werd geproduceerd door SAAB tussen 1973 en 1978. Deze modellen waren gebaseerd op de voorganger, de SAAB 93. In plaats van de pruttelmotoren(tweetact) waar SAAB om bekend stond vinden we hier de 4 cilinder viertact motor in die bekend werd door de vele overwinningen die SAAB in de rallysport haalde met o.a. Erik Carlsson. Stig Blomqvist en Per Eklund. Deze SAAB modellen zijn veel gevraagde klassieke auto’s en je moet niet gek opkijken als deze auto’s meer waard zijn als de nieuwprijs die je voor soortgelijke auto’s moest betalen. Vergis je niet in de auto op de foto, duidelijk is dat er al veel aan gedaan is en door het kenteken kun je zien dat de auto ook netjes gekeurd is, alleen aan de afwerking schort het nog een beetje…, Beetje veel wellicht, maar ik ga er vanuit dat dit heemaal in orde komt.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

merk
SAAB
model
95 combi
type
L V4
kenteken
TF-BF-43
Kleur
Bruin vlgs RDW
Bouwjaar
1975
aantal cilinders
4 cilinder
vermogen
50 kW / 68 pk
cilinderinhoud
1498 cc
brandstof
Benzine
productiejaren
1973-1978

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.