Peugeot 203 in de virtuele garage
Peugeot 203 in de virtuele garage

Peugeot 203 in de virtuele garage

bVision & Photography

Els van het blog KnutzEls zag in Schiedam deze oude Peugeot 203 aan de waterkant staan en dacht meteen dat dit wellicht iets voor mijn virtuele garage was. Dat klopt ook, de tijd waarin deze auto’s werden gemaakt was de mooiste tijd in de auto historie. De Peugeot 203 is het eerste model van het Franse automerk Peugeot na de tweede wereldoorlog. Ook het enige model tot 1954, toen werd de legendarische 403 uitgebracht. Toch was de 203 een belangrijke auto voor Peugeot. Het was de eerste Peugeot met een zelfdragende constructie en ook de overvierkante* motor was helemaal nieuw. Deze motor zorgde voor de faam van onverwoestbare motoren. De Peugeot 203 won dan ook verschillende lange afstandsritten waarbij uiteraard de zuinigheid van de auto meespeelde, 900 km op een volle tank.
* Als de slag kleiner is dan de boring van een cilinder spreekt men van een overvierkante motor. Destijds ook bekend door het betere trekvermogen van lasten(een werkpaard). Tegenwoordig zijn vrijwel alle motoren zo gebouwd, maar met een ander doel n.l. het verkrijgen van een hoger toerental.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision & Photography

merk
Peugeot
model
203
type
coupé
kenteken
35-HS-71
Kleur
zwart
Bouwjaar
1951
aantal cilinders
4 cilinder
vermogen
42 pk
cilinderinhoud
1290 cc
brandstof
Benzine

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.