Een gasverdeelstation in Den Haag
Een gasverdeelstation in Den Haag

Een gasverdeelstation in Den Haag

bVision & Photography

Tussen een gasverdeelstation en een trafohuisje zit niet zoveel verschil en je zou ze zomaar kunnen verwisselen, Zoals dit gasverdeelstation in Den Haag. Maar ik vind het zo’n mooi uitgevoerd station dat ik ook deze wil plaatsen. Op de foto gezet door Riet, van haar weblog van koninklijk tot knettergek. ze schreef hierbij:
een betegeld huisje zie je niet al te vaak en zeker niet over een paar treden van een buitentrap heen gebouwd in een soort splitlevel met voor én achter deuren. Het leunt bijna tegen het kurhaus aan op de Scheveningse boulevard en is me gek genoeg nooit eerder opgevallen.
Super toch als iemand aan je hobby denkt. Het is niet voor niets als je bedenkt dat Gas, water en licht zoals men dat vroeger benoemde tot de eerste levensbehoeften worden gerekend, dan past zo’n ‘gashuisje’ er ook wel bij.
Het verschil tussen de twee kun je zien aan de bestikkering. Een trafohuisje heeft meestal maar 1 stikker waarin een bliksemschicht is opgenomen en vaak de tekst levensgevaarlijke hoogspanning. Bij een gasverdeelstation vind je veelal twee stikkers, een brandende lucifer(brandgevaar) en een gele stikker met EX erin(explosiegevaar).

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

  1. Het is een mooi gasverdeelstation, mooie bruine tegels.
    En een trafohuisje maakt niet zoveel verschil aan de buitenkant.
    Ik dacht gelijk aan mijn bijdrage over Zon en Schild. Hans

    @ ook uit Limburg komen veel muzikanten, sommige zijn al vergeten.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.