Jaguar XJ-S HE
Jaguar XJ-S HE

Jaguar XJ-S HE

bVision & Photography

Di Mario van zijn weblog Di Mario.info zag de Jaguar toevallig buiten staan en dacht meteen daar moet ik van profiteren. Deze uitvoering, destijds in Nederland geleverd is eigenlijk de enige echte, een dikke 12 cilinder gebouwd door het Britse Jaguar Cars en in een zeer mooie staat. Vanaf juli 1981 werd de oude XJ-S omgedoopt tot XJ-S HE en kreeg hij de nieuwe High-Efficiency V12-motor voor een veel lager brandstofverbruik dan de tot die tijd gebruikte V6 motor. Een positief neveneffect van de efficiëntere “Fire Ball” -verbrandingskamer, ontworpen door de Zwitserse ingenieur Michael May, was dat het vermogen werd verhoogd tot 295 pk. Een auto die loopt als een Singer Naaimachine. Alleen het afstellen was een zeer nauwkeurig werkje. Deze gaat ook linea recta naar de virtuele garage.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

merk
Jaguar
model
XJ SHE
type
Coupé
kenteken
LL-69-PG
Kleur
Grijs
Bouwjaar
1982
aantal cilinders
12 cilinder
vermogen
217kw/295 pk
cilinderinhoud
5345
brandstof
Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

Waar beginnen we
Simultaan bouwen
De laatste loodjes

14 Comments

  1. Een Jaguar is altijd wel een mooie auto om te zien.
    Zeker de motor die er in legt, een 12 cilinder klinkt als een klok. Hans

    @ Een beetje chauvinist is niet verkeerd, is toch muziek uit onze jonge jaren.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.