Wit
Wit

Wit

Limburg is beslist niet de enige plaats waar sneeuw gevallen is, alhoewel het op de wegen hier in de heuvels bijna niet te doen was, heb ik nergens last van gehad. Oud en wijs heb ik besloten om thuis te blijven. Zeker omdat ik vandaag mijn Renault Clio het liefste heel ga inleveren. Bij ons is zo’n 15 cm sneeuw gevallen, zoals wellicht op de foto van onze tuin gisteren wel te zien is. Wat me wel opvalt is dat de zorg voor het trottoir minimaal is, ik was de enige hier die die alles schoongemaakt heeft. Maar ook dat is weer niet goed, dan krijg je weer herrie met mensen die met een slee langskomen. Maar helaas ik wil ook veilig uit mijn garage rijden. En dat gaat niet als daar sneeuw ligt. dat is dan weer het nadeel van in een helling wonen.
Vanaf vandaag zijn we autoloos, heel vreemd na meer dan 50 jaar autorijden, maar ik hoop niet al te lang…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. Limburg is zeker mooi wit geworden, heb mooi beelden voorbij zien komen.
  Je tuin ziet er ook prachtig winters uit.
  Geen schade rijden op de laatste dag.
  volgens mij bestaat er ook een plicht om de sneeuw voor je eigen voordeur op te ruimen. Hans

  Ot. De show staat nog online 🙂
  Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Hier was het millimeter werk maar wáuw wat een mooi pak bij jullie. Ook mijn straatje is het enige in de straat dat schoon is. Ik heb zelfs de middenweg schoongemaakt want in kleine straatjes strooien ze niet en dan kom je met de auto de straat bijna niet uit terwijl je ver overal kunt rijden.

 3. Frank-103

  Er lag hier maar een paar millimeter sneeuw, en dat was overdag ook nog snel gesmolten, er viel weinig schoon te maken. Ik ben wel een paar dagen thuis blijven werken, NS grijpt toch iedere gelegenheid aan de dienstregeling te ontregelen. Een week zonder auto, dat is afzien! Ik hoop voor je dat de winkels, net als hier, op loopafstand (ongeveer 1 kilometer) zijn. Het station is hier op 1,5 kilometer, ik gebruik mijn auto soms een week niet.

 4. Wij hadden zowel gisteren als vandaag mooi zonnig winterweer met een paar fotogenieke sneeuwbuien. Ik heb wel een auto voor handen, maar ik blijf vandaag thuis omdat mijn onderdanen aan het eind van deze winterperiode weigerachtig beginnen te worden.

 5. Bij een dik pak dat blijft liggen zijn wij de eersten die de stoep sneeuwvrij maken. We zijn onderhand de oudste bewoners in de straat en vinden dat heel normaal, maar dat iedereen zijn stoepje onderhoudt is verleden tijd.

 6. Frank

  Weinig mensen die hun stoep nog sneeuwvrij maken, vroeger was dat verplicht heb ik me laten vertellen. Of dat zo was of is weet ik zo niet. Indien het nog verplicht is zouden de Boa’s van de gemeente zowat huis aan huis kunnen aanbellen en cashen.

 7. Hier viel geen stoep schoon te maken. Er viel in de afgelopen dagen bijelkaar opgeteld 1,5 cm, maar dat was halverwege de dag alweer weg. Ons straatje wordt niet gestrooid en is prima om te sleeen. Voetgangers en auto’s hebben een zeer kort alternatief. Daarbij zijn onze stoepjes zo smal dat iedereen gewoon op straat loopt. Eigenlijk zou je aan een kant voldoende moet laten liggen om te sleeen. Zeker zoals bij jullie van een heuvel.

 8. Het is niet meer verplicht volgens mij om je stoep te vegen, maar ik doe het wel altijd als het sneeuwt. Niet alleen thuis, maar ook op het werk. en die mensen die willen sleeën gaan maar naar het speelpark of zoiets. Op straat moet het veilig zijn. Hier is niets gevallen gisteren.

  Love As always
  Dimario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.