Frankfurters
Frankfurters

Frankfurters

bVision & Photography

“Tienduizenden Frankfurters op de been bij demonstratie” las ik in een nieuwsbericht op NU. Dus ik type netjes op Google in “Frankfurter”, krijg ik de bijgaande beelden te zien… Het doet me een beetje denken aan het verhaal van President John F Kennedy, die op een toespraak in Berlijn op een gegeven moment zei: “Ich bin ein Berliner”. Dat was in 1963. Toch hebben die Duitsers dat goed verkocht, Berliner, Hamburgers, Frankfurters en wellicht nog wel meer wereld bekende producten. Ik geef u de kans om de Nederlandse steden op te noemen die door hun naam als product bekend zijn. Ik zal ze als update erbij zetten.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

 1. hanscke

  Uddelermeertjes, dat zijn (waren, want ik weet niet of ze nog bestaan) een bepaald soort koeken

  Friese Duimpjes

  Verder is er meestal een naam van het produkt met de toevoeging van de plaats, Groninger koek, Deventer koek etc

 2. Frank

  Lastig als je alleen de naam van de stad of streek mag noemen, want als ik Bosche zeg weet niemand wat ik bedoel er moet nog bol achter. Ik weet wel dat veel buitenlanders het woord Limburg en Limburger associeren met (stink)kaas. In onder andere Frankrijk doen ze het met de wijnen, Bordeaux, Champagne, Beaujolais etc.

 3. Goede morgen ik weet er nog twee Deventer koek, en er bestaat ook Groninger koek op het ogenblik schiet me nog niets anders te binnen, misschien Goudse stroopwafels en Goudse kaarsen. Maar al die producten moeten wel samen met hun stad genoemd worden genoemd worden en die Frankfurters niet. Daar gaat de vergelijking met Frankfurters de mist in.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.