Spanning bij het Ravensbosch
Spanning bij het Ravensbosch

Spanning bij het Ravensbosch

bVision & Photography

Als je in Groot Haasdal bent kun je via de Kleverstraat richting Strabeek rijden, een weggetje wat aan de rand van het Ravensbosch langs loopt. Daar vond ik verscholen in het bos dit trafohuisje. Bijna niet te zien in de zomer, maar ook in dit jaargetijde bijna niet. Het ligt aan een kleine doodlopende weg (de Charles Eyckdreef). Waarschijnlijk is het daarom zo mooi schoon gebleven.
<wikipedia> Het Ravensbosch is een gevarieerd hellingbos met hoogteverschillen van zo’n 50 meter en een oppervlakte van zo’n 80 ha. In het bos bevinden zich twee vijvers die door twee dammetjes opgestuwd zijn. Het zeer heuvelachtige bos is, hoewel aan drukke verkeersaders gelegen, vrij onbekend gebleven. Het bos is vanuit alle windrichtingen toegankelijk en lijkt vanuit elke ‘entree’ telkens weer een andere aanblik te bieden. Het bos kent een grote lengte aan smalle en brede paden. </wikipedia>

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

22 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.