Hoeve Keverberg
Hoeve Keverberg

Hoeve Keverberg

bVision & Photography

Natuurlijk moest ik me weer op verboden terrein begeven om foto’s te maken van de mooie Hoeve Keverberg. het is een historische boerderij die we in de geschriften terug vinden zo rond 1380. Gelukkig attendeerde de boer me erop dat ik op verboden gebied was. Maar de interesse in mijn auto was groter dan de boosheid over het passeren van het bordje “verboden toegang”. De boerderij is gelegen in het noordwesten van Simpelveld, op een zijweg van de weg tussen Heerlen en Simpelveld. Aan het einde van de 19e eeuw brandde de hoeve vrijwel volledig af en deze werd in 1890 in neogotische stijl opnieuw opgetrokken. Een stuk verder op de Keverberg schijnt een oude mergelgroeve te liggen. maar die is voor als ik was vaster op mijn benen sta.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

23 Comments

  1. Hoeve Keverberg kun je zo in een Engels landschap plaatsen, gewoon erg mooi om te zien.
    Gelukkig had de MG een bindende factor met de boer. Hans

    @ de GGOS via de boxen, dat klink goed.

  2. Mooie kasteelhoeve zo te zien. Ik ben zo ‘law obidient’ dat ik eigenlijk nooit voorbij dat soort bordjes loop. Maar doordat jij dat wel deed, heb je er mooie foto’s van kunnen maken. Fijne donderdag gewenst.

    1. Sjoerd

      Het heet echt de keverberg op wiki: De Hoeve Keverberg is een historische boerderij in Nederlands Zuid-Limburg in de gemeente Simpelveld. De hoeve staat ten noorden van Huls en ten noordwesten van Simpelveld bovenop het plateau van de Keverberg. Ze ligt eveneens ten westen van Imstenrade en de A76.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.