Murals – Via Timmers Sittard (1)
Murals – Via Timmers Sittard (1)

Murals – Via Timmers Sittard (1)

bVision & Photography

De muurschildering waarvan u deze week de beelden ziet ligt aan de Via Timmers, Een beetje vreemde naam, maar via deze weg kom je van de buurt Ophoven naar de bewoonde wereld, en Timmers was een Sittardse kunsthistoricus, die veel tijd doorbracht in Italië. Dan is e.e.a. logisch toch… Maar goed, in 2015 kreeg Marcus ‘Gomad’ Debie de opdracht om het viaduct onder het spoor te verfraaien met een monumentale mural. De figuurtjes op de zijkanten zijn Lego poppetjes die een ansichtkaart vasthouden, ontwerpen van basisschoolleerlingen Aan de Meule in Ophoven. In de tunnel heeft Gomad afbeeldingen gemaakt van bekende historische gebouwen uit Ophoven. (volgende week deel 2, de andere zijde).

Kunstenaar-muralist: Marcus ‘Gomad’ Debie (1972)
Artwork: ‘Historisch Ophoven en Park’ 2015
Plaats: Via Timmers Sittard
Sponsor: Gemeente Sittard-Geleen

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.