Monsterlijk
Monsterlijk

Monsterlijk

bVision & Photography

Lang verwacht en na een problematische rit van enkele nachten is de in België gebouwde locomotief uit 1943 enige tijd geleden aangekomen vanuit Nijmegen op het emplacement in Simpelveld. Deze Locomotief is particulier eigendom en is in bruikleen gegeven aan de stichting Miljoenenlijn. De oorspronkelijke “Vennbahn 50 3666” was in het bezit van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen. Problemen met de lagers waren de oorzaak van het moeizame overbrengen vanuit Nijmegen waar de Loc gestrand was bij een eerdere poging deze te vervoeren. Met een maximale snelheid van 15 km/uur is het met medewerking van vele diensten uiteindelijk toch gelukt. Het is de bedoeling dat Loc 50 3666 wordt gereviseerd en uiteindelijk gaat rijden op de museumspoorlijn.

bVision & Photography

Aandrijving:
Stoom, oliegestookt.
Fabrikant:
Franco Belge
Type:
Baureihe 50
Bouwjaar:
1943
Spoorwijdte:
1435 mm
Gewicht:
146 ton
Lengte over buffers:
22,600 m
Asindeling:
1’Eh2
Vermogen:
1600 PK
Maximale snelheid:
80 km/uur
Oorspronkelijke eigenaar:
Deutsche Reichsbahn (DR)

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.