Alan Turing en de ontwikkeling van de computer
Alan Turing en de ontwikkeling van de computer

Alan Turing en de ontwikkeling van de computer

Alan Turing, de briljante Engelse wiskundige, speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van de moderne computer. In 1936 publiceerde hij het baanbrekende artikel “On computable numbers,” waarin hij het concept van de Turingmachine introduceerde. Dit theoretische model legde de basis voor praktische computers en informatica. Samen met de Hongaars-Amerikaanse wiskundige John von Neumann ontwikkelde hij de Turingmachine tot een praktische manier om computers te bouwen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Turing betrokken bij het ontcijferen van de Duitse Enigma-code, een prestatie die van cruciaal belang was voor de geallieerden. Na de oorlog richtte hij zich op de ontwikkeling van de Automatic Computing Engine (ACE), de snelste rekenmachine ter wereld op dat moment. Zijn werk legde de fundering voor moderne computers en informatica.

Helaas werd Turing later vervolgd vanwege zijn homoseksualiteit en verloor hij zijn baan. Desondanks blijft zijn nalatenschap voortleven als een pionier in de wereld van computationele wetenschap en technologie

Ik heb op basis van een idee naar aanleiding een blog van Bertie(bo) en met hulp van AI (ofwel kunstmatige intelligentie) dit bericht alsook de afbeelding gemaakt.
Bericht: copilot Bing
Afbeelding gemaakt met Nightcafé studio

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

 1. Alan Turing werd vervolgd onder de Criminal Law Amendment Act uit 1885(!) hij had een relatie met een man die hem chanteerde, kreegd e keuze of de bak in of experimentiele chemische castratie wat neerkomt p het verplicht moeten nemen van hormonen waardoor er borstvorming ontstond en hij depressief van raakte. Dat hij niet voor de bajes koos is begrijpelijk, daarbuiten kon hij verder werken. Veel van zijn werk is gebruikt voor de eerste computers. Het kraken van de Enigma was niet alleen het keerpunt in WO2 het verkorte de oorlog.

  Ik vind je tekening een mooie toevoeging aan je blogpost.

 2. Alan Turing was een briljant mens, heb een film over hem gezien en kreeg een heel onrechtvaardig gevoel toen hij werd opgepakt. Hans

  @ Melanie Kafka en beautiful people is ook een heel mooi nummer.

 3. Ai werkt prima bij informatieve logjes al is de sfeer waarin er geschreven wordt toch altijd net even anders. Het is natuurlijk waanzin dat iemand die homoseksueel is geen belangrijke dingen zou kunnen , of mogen, doen !

 4. Ik had al eerder geblogd over Turing. Dat deed ik toen, in 2015, naar aanleiding van een film over hem. https://bertiebo.blogspot.com/2015/01/the-imitation-game.html. Ik vind het interessant om mijn verhaal van toen te vergelijken met het AI stuk. Daar is niet veel mis mee, maar ik vind dat daarin te weinig nadruk wordt gelegd op het redden van zoveel mensenlevens. De tekening vind ik echt prachtig. En ik vind het natuurlijk heel leuk dat je dit naar aanleiding van mijn blog deed!

 5. Toch bijzonder dat we nu al zo makkelijk tekeningen kunnen maken via AI. Hij was een bijzondere man dus. En dan nog vervolgd voor zijn geaardheid, dat kun je je nu toch niet meer voorstellen.

  Love As Always
  Dimario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.