Ford Capri
Ford Capri

Ford Capri

bVision & Photography

Volgens Di Mario van zijn weblog Di Mario.info is dit geen bloeiend fluitenkruid, maar een lenteauto welke hij onderweg tegen kwam. Ik vind hem wel erg geel, maar inderdaad, het hoort bij de lente. Het is een Ford Capri, de Europese tegenhanger van de Amerikaanse Ford Mustang. En weet u, de Mustang is een fantastische auto, maar te groot en te log voor het Europese wegennet. Met deze Capri kon je lekker door de alpen of langs de kustwegen rijden. De Duitse Opel Manta, was zijn Europese concurrent, maar ook niet echt, net zoals bij de Puch en de Zündapp brommers hadden ze ieder een eigen publiek. De Ford Capri is gebaseerd op de Ford Cortina en werd geproduceerd in zowel Groot-Brittannië (Dagenham en Halewood), België (Genk) en Duitsland (Saarlouis en Keulen). Grappig is dat het in de ontwikkelingsfase een Ford Colt zou heten, alleen Mitsubishi was er net eerder met het registreren van de naam Colt, dus werd het een Ford Capri, genoemd naar een Italiaans eiland. De auto rolde van November 1968 tot December 1986 van de band, mede door een dalende interesse voor de auto stopte de productie.

merk
Ford
model
Capri GT
type
Coupé
kenteken
PM-41-39
Kleur
Geel (RDW)
Bouwjaar
1971
aantal cilinders
4
vermogen
54 kW/73 pk
cilinderinhoud
1663
brandstof
Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

  1. Kakel

    Mijn neef had een Ford Capri. Man, man, man, wat was hij daar trots op. Toen er gezinsuitbreiding kwam, was een andere auto toch ietsje handiger. Hij blijft prachtig.

  2. Dacht altijd dat de Opel GT de tegenhanger was. Daar zijn er veel minder van verkocht. Het leuke is dat ik er hier nog een paar zie rijden. De Capri is hier in de omgeving Alkmaar al 30 jaar volledig uit het straatbeeld verdwenen. Moeten wel van een hele slechte kwaliteit zijn geweest, ooit aren er erg veel. Ik heb ze nooit mooi gevonden.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.